Helmkamp 20 7091 HR Dinxperlo - T +31 (0)315 - 65 25 00
Contact ons Vacatures RMA & Overige procedures

Welkom op de website van MVS Video B.V.

Hier ons laatste nieuws:

 

22-02-2018 | Classroom of the Future
Bij de Universiteit Twente is de 'Classroom of the Future' opgebouwd met gebruikmaking van Kramer Electronics apparatuur. zowel het collabaratieve werken middels Kramer's VIA producten alsook het signaaltransport over IP is met Kramer Electronics apparatuur gerealiseerd. Voor de aansturing is gebruik gemaakt van Kramer Network Control hard en software. Een Kramer Electronics 'totaal oplossing' collaborate optima forma.
 
Over Universiteit Twente
 
De TU Twente onderscheidt zich met haar onderwijsaanpak en bereidt jonge mensen voor op een toekomst door innovatief, aantrekkelijk en toekomstgericht onderwijs te bieden. Vele wetenschappers en professionals zorgen samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs voor een groot aanbod van studenten. 
 
Uitdaging
 
Onderzoek naar de effectiviteit van collaboratief leren, wijst uit dat er nog geen uniek recept bestaat voor succes. Een gemeenschappelijke factor voor het slagen van deze leervorm is interactie tussen studenten onderling en tussen student en docent. Het doel en uitdaging van de herinrichting van de bestaande Classroom of the Future was deze interactie naar een hoger plan te brengen.
 
Studenten werken in kleine groepen samen met hun mobiele, draadloze, apparaten (Laptop, IOS, Android). De docent kan d.m.v. een gebruikersvriendelijke interface een voortgangscontrole uitvoeren en het groepsproces sturen.
 
Aanvullende eisen waren flexibiliteit, korte ontwikkeltijd van besturingssoftware en concentratie van alle apparatuur in één 19 inch rack. Gezien de afmeting van de ruimte heeft de laatste eis het toepassen van “extender” technologie tot gevolg
 
Oplossing
 
Meer en meer studies en meta-analyses bewijzen dat activerend leren leidt tot dieper leren en beter presteren. Ook werd aangetoond dat het gebruik van activerende werkvormen leidt tot meer geëngageerde en enthousiaste studenten. Kramer VIA’s draadloos collaboratieve systeem biedt de unieke oplossing als gewenste technologische ondersteuning.
 
De Kramer KDS-EN6 / KDS-DEC6 Video over IP oplossing bundelt meerdere signalen tot één IP stream: Video, Audio, USB en RS232.  In combinatie met flexibiliteit (encoder / decoders toevoegen), schier onzichtbare vertraging en het ontbreken van afstandsbeperkingen is hiermede de ideale oplossing gekozen.
 
Voor de besturing is gekozen voor het Cloud gebaseerde Kramer Control systeem. Het daarvoor gebruikte SL-280 “brein” concentreert alle hardware en kan op afstand eenvoudig middels “drag ’n drop” worden geprogrammeerd. Kramer Control Dashboard biedt een uitgebreid monitoring platform voor zaken zoals bijvoorbeeld de bezettingsgraad van de “Classroom of the Future”. De geprogrammeerde gebruikers interface is beschikbaar op een KT-107 touch paneel of via een willekeurige webbrowser.
 
Ook interesse in een Classroom of the future, neem dan snel contact met ons op.
 
 

 
Algemene voorwaarden/disclaimer | MVS Video B.V. 2021 | DigiConcept Webtechnology | Studio Ozz Arnhem