Helmkamp 20 7091 HR Dinxperlo - T +31 (0)315 - 65 25 00
Contact ons Vacatures RMA & Overige procedures

Welkom op de website van MVS Video B.V.

Hier ons laatste nieuws:

 

12-03-2019 | Is USB-C wat het moet zijn?

USB-C is een inmiddels veel voorkomende connector, maar kan ie alles wat we verwachten...

USB Type-C connectoren kunnen tot veel verwarring leiden bij verschillende apparaten en toepassingen. Normaal gezien, als je een connector op een apparaat ziet, is het wat het is. Bijvoorbeeld een HDMI-connector is voor HDMI-video. Een VGA-connector is voor VGA-video, enzovoort ...
We zagen dat connectoren meerdere afzonderlijke functies gingen ondersteunen met de introductie van Mini-DisplayPort.
De Mini-DP-aansluiting was plotseling ook voor Thunderbolt signaaloverdracht bruikbaar. Niet alle apparaten met een Mini-DP-poort zouden echter Thunderbolt ondersteunen, dus u zou een interoperabiliteitsprobleem kunnen hebben als u verwachtte dat Thunderbolt zou werken en het apparaat dat is verbonden ondersteunt dit niet. Thunderbolt apparatuur ondersteunde daarentegen wel Mini-DisplayPort, de andere kant op zeg maar. Weinig interoperabiliteitsproblemen werden ervaren toen Thunderbolt werd gelanceerd.

USB-C breidt de mogelijkheden enorm uit. De Type-C aansluiting kan worden gebruikt voor een groot aantal toepassingen, waaronder:
(1) USB (2.0, 3.0 en 3.1)
(2) Thunderbolt 3.0
(3) Video in alternatieve modus (DisplayPort, HDMI, VGA, MHL en SlimPort)
(4) Voeding en opladen

Maar alleen omdat een apparaat een USB Type- C poort heeft, wil dit nog niet zeggen dat het alle toepassingen kan ondersteunen!
Zowel de host als het client-apparaat kunnen slechts één of enkele functies ondersteunen. Komen deze wel overeen?
De kabel die wordt aangesloten op de poort kan ook een beperkende factor zijn voor wat wordt ondersteund. De verkeerde kabel zou zelfs een apparaat kunnen beschadigen. Een voorbeeld is Alternatieve DisplayPort modus  (ALT-DP). Als u op uw met USB Type-C uitgeruste apparaat, dat geen ALT-DP modus ondersteunt, een adapterkabel ‘USB-C naar HDMI’ middels ALT-DP aansluit zal dit niet werken. Wat werkt wel, en wat werkt niet is nu de vraag....
De enig juiste plaats waar je informatie kunt vinden over wat jouw USB Type-C poort ondersteunt is de gebruikers handleiding ... hoeveel mensen lezen die?

Hier een scenario; Een deelnemer komt met zijn HP-laptop in een vergaderruimte. In deze ruimte is een keuze aan adapters aanwezig en de deelnemer moet HDMI-video laten zien via zijn USB-C poort. Er is een USB-C naar HDMI-adapter aanwezig en hij pakt deze. Hij plugt het in en de pc knippert, bevestigt een verbinding, maar er komt geen video zichtbaar. Als eerste krijgt de ‘slechte adapter’ schuld. De pc die hij gebruikt, heeft echter geen DisplayPort-aansluiting. Dit specifieke HP-apparaat ondersteunt ook geen ALT-DP modus op de USB-C poort. Het probleem is hier de pc die niet over alle USB-C mogelijkheden beschikt en niet de adapter. Dit gebeurt dagelijks en over de gehele wereld.

Denk aan alle video-uitgangstypes die tegenwoordig op USB Type-C poorten aanwezig zijn:

(1) HDMI (en DVI)
(2) VGA
(3) DisplayPort
(4) Thunderbolt
(5) MHL
(6) SlimPort

Het potentieel voor interoperabiliteitsproblemen is aanwezig in bijna alle BYOD-scenario's. ALT-DP is waarschijnlijk de meest voorkomende ALT-modus die er is, maar het is de keuze van de pc-fabrikanten of hun product die modus gaat ondersteunen. De eindgebruiker moet de handleidingen en specificaties van de apparatuur goed lezen en op de hoogte zijn van de USB Type-C poortfuncties en ondersteunde modi van hun specifieke machine. Als ook meer tablets en smartphones gebruik gaan maken van USB-C connectiviteit, zal voor de distributie van videosignalen de vereist aanpassingen toenemen. Dit kan extra USB-C adapters vereisen voor specifieke subsets van signalen.

Er is geen wonder-converter, geen enkele adapter die verbinding kan maken met álle USB Type-C uitgeruste apparaten en álle toepassingen en álle mogelijke uitgangstypes.

We raden aan zowel de Apple USB-C multimedia-adapter als de Kramer USB-C adapter aanwezig te hebben om de meeste toepassingen te dekken. De beste kans op succes hebben we gevonden bij het gebruik van de Apple USB-C adapter in combinatie met Apple producten.

Dit betekent niet dat andere adapters niet zullen werken maar Apple brengt vaak wijzigingen aan en wil dat je originele Apple adapters gebruikt. We raden aan dit ook te doen voor maximale compatibiliteit met Apple-producten. Voor pc en andere niet-Apple-apparaten daarentegen, raden we de Kramer-adapter aan omdat de Apple-adapter is bewezen incompatibel te zijn met sommige niet-Apple-producten. Dit garandeert niet dat elk scenario probleemloos werkt, maar het geeft u wel de best mogelijke kans op bevredigende resultaten.
Ter illustratie: De nieuwste versie van Apple’s MacBook Pro (2018) is door Apple gemaakt om alleen met Apple USB-C naar HDMI-adapters te werken middels Thunderbolt 3-technologie. De Apple-adapter werkt alleen met Thunderbolt 3 USB Type-C poorten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HDMIR is a registered trademark of HDMI, LLC
DisplayPortR is a registered trademark of VESA
AppleR is a registered trademark of Apple Inc.
Mac and macOS are trademarks of Apple Inc.
MHLR is a registered trademark of MHL, Inc.
SlimPortR is a registered trademark of Analogix Semiconductor, Inc
ThunderboltR and the Thunderbolt logo are trademarks of Intel Corporation or its subsidiaries in the U.S. and/or other countries.

 

 

 
Algemene voorwaarden/disclaimer | MVS Video B.V. 2021 | DigiConcept Webtechnology | Studio Ozz Arnhem